Welkom

Welkom op de internet site van Stichting “Vrienden van de Koepelkerk”.
De koepelkerk, karakteristiek voor Lierop, staat in het centrum van het dorp. De Neogotische koepelkerk uit 1892 is een schepping van Carl Weber. Ze is gewijd aan de Heilige Naam van Jezus, wat terugkomt in de naam van de parochie. De kerk heeft nog een bijzonder gaaf neogotisch interieur, en ze bevat tevens enkele kerkschatten uit voorgaande tijden. Het gebouw heeft de status van rijksmonument. De stichting levert een bijdrage om het gebouw te onderhouden en in de oorspronkelijke staat te handhaven. Zij die de stichting in haar doelstelling willen helpen, op welke manier dan ook kunnen, vragen wij contact op te nemen. In het hoofdstuk geschiedenis wordt een resumé gegeven van zowel de kerk als van de stichting. Voor bezoekers aan Lierop is het beslist de moeite waard een bezoek aan de kerk te brengen.


Algemeen|Leden en activiteiten|Geschiedenis|Projecten|Contact|Nieuws|Koepelplus
Doel stichting
Beleidsplan
Statuten
Financiën
Kerk
Stichting
Gerealiseerde projecten
Waar we voor sparen

Stichting Vrienden van de Koepelkerk
Heesvenstraat 21
5715 AD Lierop
Tel.: 06-44098691
E-mail: info@vriendenvandekoepelkerk.nl
K.v.K.: 17138875
RSIN: 8148.01.754
Bank Stichting van de Koepelkerk:
IBAN nr: NL55 RBRB0827 7602 80
Bank Koepelplus: IBAN nr: NL08Rabo0128892153